Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Unes festes diferents però sense perdre la il·lusió

Malgrat la complicada realitat que vivim, la voluntat de l’Equip de Govern de la Paeria de Cervera ha estat sempre continuar treballant per mantenir una agenda social i cultural viva i adaptada a les circumstàncies.

DILLUNS 14 DESEMBRE 2020

Creiem que tot i els equilibris que calen per fer-ho possible, el nostre repte, si volem una ciutat oberta i moderna, ha de ser el de tenir aquesta capacitat d’adaptar-nos amb actitud positiva, constructiva, crítica i oberta, i sent conscients que ho farem amb més o menys encerts. Però hi som per intentar-ho amb totes les ganes i totes les conseqüències.


Cavalcada de Reis

Som a les portes d’unes dates molt assenyalades i que requereixen molt d’esforç per ser capaços de mantenir viu l’esperit màgic que envolta aquests dies, sense perdre de vista que estem vivint una pandèmia. La Cavalcada de Reis és la celebració que ha portat, i porta, més controvèrsia per totes les incerteses que l’envolten. Els ajuntaments encara ara no sabem què és el que es pot fer i el que no. Les autoritats aconsellen, sense concretar gaire, rebre els Reis Mags de manera estàtica, en recintes  oberts o teatres. Una vegada més veiem com s’aplica una lògica metropolitana a territoris que tenim realitats diferents a de les grans ciutats. Per tant, des de la Comissió de Reis i la Paeria descartem fer una rebuda estàtica, considerem que és contraproduent amb el que es vol evitar amb les restriccions, com són les aglomeracions. Tampoc hi haurà una cavalcada, però la voluntat de tots els components de la Comissió és que d’alguna manera arribin el Reis Mags als barris de Cervera. Aprofitem per agrair a la Comissió la seva incombustible dedicació per fer possible, any rere any, que la màgia arribi als carrers de Cervera i, especialment, per tota l’energia que hi dediquen per fer-ho possible aquest any. Serà diferent, serà estrany, però serà fet amb tota la il·lusió del món perquè  la canalla que ho desitgi pugui veure passar pel seu barri els tres Reis d’Orient.

El patge Karim també ens visitarà per recollir les cartes. Serà en un format adaptat a les restriccions sanitàries: mascareta, mans, distància, control d’aforament, circuit clar d’entrada i sortida i les cartes es dipositaran a la bústia que hi haurà.


Altres activitats per aquests dies:

El Caganer Amagat: una nova proposta que implica de la complicitat del teixit comercial cerverí. Consisteix en la col·locació d’il·lustracions d’uns caganers molt cerverins, que representen elements i entitats de la cultura popular del nostre poble. Estaran repartits per diferents comerços de Cervera, s’hauran de localitzar i caldrà emplenar un àlbum amb tots els caganers amagats. L’objectiu d’aquesta activitat és promocionar el comerç cerverí, incentivar la compra al comerç local i, alhora, fer-ho de manera divertida i “nadalenca”.

Representació de “L’Espill Encantat”: el diumenge 27 de desembre podrem veure, al Gran Teatre de Cervera, aquesta fantàstica i genuïna producció 100% cerverina.

“VIU el Nadal a Cervera”: el tradicional Parc de Nadal també ha patit canvis. El nou format presenta una oferta molt variada d’activitats que podran gaudir tant infants i joves, com famílies de Cervera. A més, a diferència de les altres edicions, aquest any les activitats estaran descentralitzades en diferents espais del municipi. A causa de la nova realitat que vivim, tot aquest seguit d’activitats comptaran amb un aforament limitat.

Cap d’Any “a la llauna”: aquest any les circumstàncies no ens permeten celebrar un Cap d’Any normal. Malgrat tot, i quasi de manera simbòlica, des de la Paeria hem preparat un Cap d’Any “a la llauna” que podrem gaudir, qui ho desitgi, des de les nostres cases. Pel Canal de Youtube de la Paeria es retransmetran dues actuacions a càrrec de companyies de Cervera: a les 7 del vespre Fadunito oferiran el seu espectacle “Propers” per veure en família abans de sopar, i just després de les campanades, tindrem un concert a càrrec del grup Inversen Band, per donar la benvinguda a l’any nou amb bona música.

Per al 2021 tenim un desig clar: poder tornar als carrers amb tota la normalitat i que totes les nostres relacions socials, en tots els sentits, deixin de ser virtuals.

Malgrat tot, seguim somrient!

Cervera, 14 de desembre de 2020.