Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Votar"

Comunicat del paer en cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut, Joan Santacana, sobre la situació de la Covid-19 a Cervera (dilluns 8 de febrer).

DILLUNS 08 FEBRER 2021

Diumenge 14 de febrer hi ha eleccions al Parlament de Catalunya.

Són unes eleccions que ens toca fer en convivència amb el virus. Una jornada electoral suposa una mobilització important de persones cridades a exercir el seu dret a vot. Sabem que la mobilitat, a causa de l’increment de contactes, és un element que augmenta les possibilitats d’expansió de la malaltia. Però també sabem com lluitar contra això: distància – mans – mascareta – ventilació.

Ho tenim interioritzat i el diumenge mantindrem la disciplina apresa i no ens atansarem els uns als altres a més d’1,5 metres; portarem ben fermada la mascareta; ens rentarem les mans quan convingui, i estarem en llocs ventilats. Aquesta és la responsabilitat de cadascú per no emmalaltir i per no contagiar.

Però, en un dia d’eleccions, cal que l’Administració faci un dispositiu que afavoreixi aquests comportaments.  Per aquest motiu, la Generalitat de Catalunya ha dissenyat protocols per garantir la total seguretat en el desenvolupament de les votacions i els ajuntaments han de concretat aquests protocols.

La Paeria segueix aquests protocols i treballa perquè tots els dispositius funcionin i el dret a votar es desenvolupi sense incidències.

S’ha augmentat el nombre de meses, passant de 8 a 12, amb menys electors a cadascuna. Això farà més curtes les possibles esperes.

S’han canviat alguns locals de votació, cercant espais més amplis i ventilats. Això pot generar alguna confusió a les persones a qui s’ha canviat el col·legi electorat. En la targeta censal que es rebrà hi ha les dades correctes. Els canvis no són complexes:

  • Qui vota a la Paeria i al col·legi Josep Arques no canvia de lloc.
  • Qui votava al col·legi Jaume Balmes i a la Caserna votarà a la Universitat.
  • Qui votava a l’Institut la Segarra votarà al Pavelló Polivalent.

Hi haurà control de cues i aforament a l’exterior, gel hidroalcohòlic a l’entrada i a la sortida, itineraris marcats per evitar aglomeracions, els membres de les meses tindran tots els dispositius de protecció determinats pel Procicat... Tot s’està preparant per al funcionament segur de la jornada. A més, la conscienciació dels votants acabarà de reblar el clau.

Durant la setmana es faran especificacions concretes de la mecànica d’aquest dia. Estigueu atents a les xarxes de comunicació de la Paeria.

Que tinguem tots una bona i segura jornada electoral.

Salut!Dades de la Covid-19 a Cervera

Les dades facilitades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya sobre la situació i evolució de la Covid-19 a Cervera, a 5 de febrer de 2021, es resumeixen en el quadre següent:

 

 

CASOS POSITIUS

ACTUALITAT

38

ACUMULAT

867

En la darrera setmana s’ha passat de 41 casos positius actius a 38. Lleugera baixada de 3 casos. En el gràfic es pot apreciar que inicialment va ser més fort el descens, fins a 34 positius el dilluns, però en els darrers dies ha crescut de nou en 4 persones més, fins els 38 indicats.

Pel que fa a casos positius acumulats des del principi de la pandèmia, han estat 867 les persones de Cervera que han tingut la malaltia. En la darrera setmana l’increment ha estat de 10 persones, és una mitjana d’1,4 al dia, molt semblant a la de les dues darreres setmanes. Hi ha una estabilització en el nombre de casos nous.

Han estat 13 les persones que han superat la malaltia en la darrera setmana.

L’evolució en les quatre darreres setmanes dels casos actius en un dia concret és la següent:

La gràfica de positius diaris, com es pot apreciar, s’ha estabilitzat durant el darrer mes amb oscil·lacions al voltant de les 40 persones.

L’evolució en les quatre darreres setmanes dels casos acumulats és la següent:

S’aprecia el creixement estable de les darreres setmanes.

 

Joan Santacana i Vélez
Paer en cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut.

Cervera, 8 de febrer de 2021.