Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

46a Setmana cultural Isagoge

Enguany commemora dos centenaris: la construcció de la Farinera del Sindicat i el del naixement del mestre, escriptor, llibreter i editor Ramon Turull (Cervera, 1922-2003).

Centenari de la construcció de la Farinera del Sindicat (1922-2022)
A finals del segle XIX i principis del segle XX Cervera va viure una etapa d'esplendor. L'edifici la Farinera, del Sindicat Agrícola i sa comarca, obra de Cèsar Martinell, és un gran exemple d'aquest moment. El complex del Sindicat va ser fundat el 1919 per iniciativa d’un grup de pagesos de 121 pobles de tota la comarca i va acabar-se de construir l’any 1922. Enguany arribem al seu centenari i la setmana cultural de la Isagoge se'n fa ressò amb una programació que commemora aquest esdeveniment. Al llarg d’aquesta setmana podreu contextualitzar, a través de les diferents activitats proposades, com va ser aquest emblemàtic edifici.

Centenari del naixement de Ramon Turull
La lsagoge dedica un dia, dissabte 17 de setembre, a commemorar el centenari del naixement del mestre, escriptor, llibreter i editor Ramon Turull Bargués (Cervera, 1922-2003). Està previst un acte públic de record amb deu ponències sobre diverses facetes (poeta, dramaturg, escriptor, activista cívic, gestor cultural, mestre, editor i llibreter) de Turull; una narració de contes; la descoberta d’una placa a la casa on va néixer i viure (al carrer Sòria, 3); una mostra bibliogràfica i un sopar literari.

 

Podeu consultar tota la programació en aquest enllaç.

Fitxers adjunts

  • Quan 15/09/2022 a 19:30 a 23/09/2022 a 20:00
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal

Document Actions