Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Projecció de la pel·lícula "Pura Vida"

Segona sessió del Cicle de Cinema a la Boira 2022. Amb la col·laboració del Centre Excursionista de la Segarra. Pel·lícula documental comentada per Xavi Zapater, guia d'alta muntanya i bomber GRAE.

El muntanyenc Iñaki Ochoa de Olza va morir a l'Annapurna el 23 de maig de 2008. Aquest treball documental recopila imatges d'arxiu, testimoniatges i material rodat pel mateix Iñaki poc abans de morir a 7.000 metres d'altura. Els seus companys Horia Colibasanu i Nancy Morin van ser alguns dels catorze alpinistes de tot el món que no van dubtar a acudir a l'Himàlaia per intentar rescatar el seu amic.

'Pura vida' és l'expressió que Iñaki utilitzava per a manifestar els seus sentiments quan pujava una muntanya i és l'esperit que els impulsors de la pel·lícula han volgut ressaltar. La solidaritat i la companyonia com a valors que sustenten les persones que viuen la muntanya com a passió i en fan la seva única nació.

El film, que va ser el documental més vist el 2012, es va estrenar al Festival de cinema de Sant Sebastià i els seus beneficis es van destinar a la Fundació SOS Himàlaia, que Iñaki Ochoa de Olza va crear per a ajudar a treure de la pobresa els nens d'aquesta regió.

Reserva d'entrades.

Casal de Cervera

Document Actions