Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Preestrena del documental "El sostre groc" d'Isabel Coixet

La Regidoria de Polítiques feministes i LGTBI+ i Cinema a la Boira s’uneixen en motiu del 25N (Dia internacional contra les violències masclistes) i ofereixen la projecció del film “El Sostre Groc”, d’Isabel Coixet, presentat i comentat per algunes de les protagonistes del documental.

  • Preestrena del documental "El sostre groc" d'Isabel Coixet
  • 2022-11-26T18:00:00+01:00
  • 2022-11-26T19:30:00+01:00
  • La Regidoria de Polítiques feministes i LGTBI+ i Cinema a la Boira s’uneixen en motiu del 25N (Dia internacional contra les violències masclistes) i ofereixen la projecció del film “El Sostre Groc”, d’Isabel Coixet, presentat i comentat per algunes de les protagonistes del documental.

Sinopsi:
El 2018 un grup de nou dones van presentar una denúncia contra dos dels seus professors de l'Aula de Teatre de Lleida per abusos sexuals ocorreguts entre els anys 2001 i 2008, quan eren unes adolescents. Va ser massa tard. Per por, per vergonya, perquè van trigar molt de temps a entendre i pair el que havia passat, la denúncia va arribar quan el cas ja havia prescrit i es va arxivar. El que no sabien és que, malgrat que semblava que no havien arribat a temps, els seus testimonis estaven obrint una porta on, potser, no tot estava perdut.

En paraules de l’organització:
Cinema a la Boira, juntament amb la Regidoria de Polítiques feministes i LGTBI+, organitza, amb motiu del Dia internacional contra la violència de gènere, la preestrena d’un documental imprescindible. 
La denúncia d’un grup d’exalumnes de l’Aula de teatre de Lleida contra dos professors per abusos quan aquestes eren menors, és una història punyent per la gravetat dels fets que relata, i a la vegada, és un cant a l’esperança d’unes dones que donen la cara per desfer-se de l’estigma de la culpa, el silenci i de l’encobriment còmplice del sistema. 
“El Sostre Groc” d’Isabel Coixet és un thriller realista. Des de l’experiència de la primeríssima persona, ho veiem i sentim tot, però el més dolorós no són les imatges sinó els silencis que embolcallen la situació. 
El documental és una eina pedagògica lúcida i sanadora, gràcies a la qual es pretén reobrir el cas.

Entrada lliure amb reserva prèvia en aquest enllaç.

Cinema Casal
  • Quan 26/11/2022 de 18:00 a 19:30
  • On Cinema Casal
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal