Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Concert "Resina", amb Trio de Jazz

XLIV Cicle de concerts de primavera

Guillem García, piano; Enric Fuster, bateria; Camil Arcarazo, contrabaix.

Presentació del primer àlbum del pianista barcelonès Guillem García, 'Resina', on fa una recopilació de composicions pròpies de diferents etapes de la seva vida d'artista (2017-2021).
En aquest treball desenvolupa un estil i llenguatge propi, en evolució constant, tant en l'àmbit de la composició com en la interpretació. La creació de les obres parteix de la sinceritat i tot el procés compositiu ha estat un exercici d'anàlisi dels gustos i necessitats estètiques de l'artista.

La primera peça de 'Resina' arriba en forma de suite de tres moviments i té per nom 'Les danses dels Monstres'. Una obra escrita el 2021 i que és una al·legoria a les ansietats, depressions i altres inquietuds que tots patim en un moment o altre. El títol suggereix ballar amb elles per pura supervivència. Les tres peces que segueixen són tres dedicatòries: 'Ulls Verds' és una obra composta entre el 2017 i el 2018 que ha anat evolucionant fins al mateix moment de registrar-la. El tema vol jugar amb el concepte de sinestèsia. Guillem García vol que l'oient experimenti un viatge al llarg de la peça per on passarà per diferents paletes de colors començant per tons foscos i acabant amb una lluminositat esperançadora.

'Nora' és el nom d'una alumna de Guillem García a qui dedica aquesta cançó. L'artista va trobar en la petita, de només 8 anys, una font d'inspiració. La nena, que va perdre el pare per una malaltia, mai no ha perdut la il·lusió, l'energia, l'alegria i la felicitat.

'Resina' és el títol i single d'aquest àlbum. Aquesta peça és la primera que compon Guillem García en tota la seva carrera, i és motivada i inspirada per un dels seus referents en tots els aspectes, la seva àvia. El tema va ser escrit un any després de la mort de la padrina, i vol ser un cant a la vida, la generositat, l'altruisme i l'amor.

 

Guillem García  (Barcelona, ​​1994) comença els estudis musicals amb l'acordió clàssic i als 19 anys gira cap al jazz i ho fa adoptant el piano com a instrument principal. Estudia al Conservatori del Liceu de la mà de professors com Roger Mas, Albert Bover, Toni Vaquer, Sergi Vergés i Horacio Fumero, entre d'altres. Actualment forma part de l'escena jazzística del país. Arran de la pandèmia decideix enfocar-se més cap a projectes propis i engega el seu propi trio que dóna llum a aquest disc. Actualment també és professor del conservatori de música de Cervera.

Auditori Municipal
  • Quan 14/05/2023 de 19:00 a 20:30
  • On Auditori Municipal
  • Nom de contacte Conservatori de Cervera
  • Telèfon de contacte 973531102
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal

Document Actions