Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Junts per Cervera - juliol agost 2022

RECUPEREM EL CARRER, LES PLACES, ELS POBLES!

DIMARTS 29 NOVEMBRE 2022

El diumenge 15 de maig vam recuperar totes les activitats típiques del dia de la pagesia de la Segarra, amb el dinar popular inclòs. El cap de setmana del 21 i 22 de maig es recuperà la Fira del Pa i el Cereal, amb ja les clàssiques casetes de fusta. Destaquem les sinergies amb l’Associació de Productors Alimentaris de la Segarra i Vestim Segarra, amb la qual preveiem fer una Fira per Sant Galderic, a l’octubre, dins del projecte ampli de Fira Cervera, convertint poc a poc Cervera en seu firal durant tot l’any. Hem aprofitat per celebrar el centenari de l’edifici de la Farinera, fet del 1920 al 1922. A part del Museu, hem d’aprofitar l’edifici com a seu per potenciar l’agricultura segarrenca, amb la col·laboració de tot el sector primari i l’enfocament principal en l’agricultura de proximitat i l’artesania alimentaria.

El passat 28 de maig va tenir lloc, als patis de la Universitat, la Ponent Fest, Fira d’Economia Social i Transformadora de Ponent. L’endemà vam inaugurar amb festa l’esperat pump track a la zona esportiva de la ciutat. Els dies 4,5,11 i 12 es va dur a terme l’impressionant Torneig de futbol Ciutat de Cervera amb la participació de molts equips de base de Catalunya, l’Aragó i el País Valencià. El mateix dia 5 de maig Cervera es va omplir de cantants i música amb l’espectacular Lleida canta a la Cultura. Els mesos de maig i juny s’han celebrat els finals del curs de les activitats educatives del municipi, com els Concerts de Final de Curs del Conservatori. Alhora hem gaudit d’un seguit de celebracions de mig segle d’entitats locals: Coral Infantil, Centre Excursionista i Escoltes. El cap de setmana de Corpus s’ha celebrat la Festa de la Colla del Ball de Diables Carranquers i s’ha recuperat després de la pandèmia el Seguici Festiu de Corpus amb la participació de les entitats cerverines de cultura popular. A la vigília de Sant Joan hem rebut la flama del Canigó i per tot el municipi s’han celebrat revetlles, ja de forma normalitzada.

Tot Cervera esclata i surt al carrer a celebrar l’inici del bon temps i el final de les restriccions per la Covid. Ja s’estan preparant totes les activitats i festes de l’estiu, les festes majors dels pobles i els barris, el Carnaval de Secà, l’esperat Aquelarre multitudinari... per acabar l’estiu i les seves celebracions a la Festa Major del Sant Crist de Cervera.

Des de la Paeria es fan grans esforços per tenir els carrers nets i desinfectats, per poder-ne gaudir tal com toca. Demanem a la ciutadania civisme per no embrutar en la mesura del possible. Desitjar a tothom que gaudiu de totes les activitats que es fan a Cervera, ara que hem sortit de les limitacions de la pandèmia i que s’ha iniciat el bon temps. Sobretot passar-vos-ho molt bé!