Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Junts per Cervera - setembre octubre 2022

BONA FESTA MAJOR!

DIMARTS 29 NOVEMBRE 2022

Cerverins i cerverines, estem a punt de concloure l’estiu del 2022, l’estiu de la recuperació de les activitats sense cap limitació per la pandèmia que hem passat i que ben bé no sabem si encara ens pot dur noves restriccions en un futur proper. Ha sigut un estiu ple d’activitats, amb les corresponents festes majors dels pobles i barris del municipi. Com no pot ser d’altra manera en un estiu normalitzat a la nostra ciutat, l’esclat màxim el vam tenir en el recuperat Aquelarre 2022. Els carrers i places de Cervera es van omplir de gent amb ganes de passar-ho molt bé. Entre les activitats de les entitats cerverines del dilluns al dijous de la setmana de l’Aquelarre, el divendres d’Aquelarre, l’Aquelarret, l’explosió màxima del dissabte d’Aquelarre, amb especial referència al Ragnarok de la mitologia vikinga, i amb la consolidada Fira del Gran Boc de dissabte i diumenge, Cervera va gaudir de festa sense límits amb una gran afluència de cerverins i de visitants d’arreu, amb el considerable impacte econòmic.

Ara iniciem el setembre, que ens conduirà al final de l’estiu i l’inici de la tardor. Pràcticament tothom canvia de rutina aquests dies, amb el retorn a la feina, l’inici del curs escolar... També a la Paeria recobrem el puls diari després d’una frenada estival. Sens dubte, el punt més clar d’aquest final d’etapa a Cervera el marca la Festa Major, amb la Isagoge com a preludi. Per això hem titulat l’article “Bona Festa Major”, que vol recollir també bona Isagoge, bones activitats al voltant de la Diada Nacional de Catalunya, bon cinquè aniversari de 1-O, bones visites turístiques, bon inici de curs escolar, bona campanya agrícola, bona marxa de les activitats empresarials (indústria, comerç, serveis...). Alhora l’anhel de la fi de totes les guerres al món, que com hem comprovat amb la Guerra d’Ucraïna, ens afecta directament, a través dels nostres compatriotes d’origen ucraïnès i també en l’afectació a la nostra economia. La Festa Major de la nostra ciutat ha de representar això, el final de les activitats i festivitats estivals, uns dies per passar-ho bé tothom, tinguin l’edat que tinguin, i un desig d’una bona anyada a partir d’ara i fins l’estiu que ve.

Des de Junts per Cervera us desitgem tot això, i alhora volem expressar la preocupació pels indicis d’una possible reculada de l’activitat econòmica a partir d’aquest setembre, amb el principal indicador en la disparada inflació, que durà a moltes famílies i empreses del nostre municipi a una situació difícil per arribar a final de mes, amb l’afegit en una comarca com la Segarra de la pèssima campanya agrícola actual. Des de la Paeria estarem amatents a aquestes necessitats amb la possibilitat de cercar les ajudes necessàries i alhora seguirem impulsant les inversions que han d’ajudar l’activitat econòmica del municipi per intentar aconseguir que aquesta prevista frenada econòmica afecti al mínim possible a Cervera. Entre tots hem d’aconseguir superar l’actual situació econòmica d’incertesa. El sector industrial del nostre municipi es troba en un bon moment respecte d’altres èpoques, amb inversions importants en ampliacions i construccions de noves naus industrials. La falta d’habitatge es pot agreujar amb la incertesa econòmica actual, que dificulta encara més la promoció de rehabilitació i nou habitatge. Des de Cervera hem d’utilitzar tots els mitjans públics possibles per ajudar en aquesta direcció, conjuntament amb les inversions destinades per millorar l’eficiència energètica de les nostres cases, naus, magatzems, negocis... En aquest sentit es necessari poder arribar als Fons Next Generation.

Totes aquestes mesures s’han d’encaminar per poder superar la pujada de preus i la possible frenada de l’economia. Si podem aguantar aquesta situació el comerç i el sector serveis de Cervera es veuran afavorits. En aquest punt, volem felicitar i agrair l’aposta per Cervera de diversos comerços que en els darrers mesos han iniciat la seva activitat a la nostra ciutat. Si l’economia cerverina va bé també podrem destinar encara més recursos al nostre inabastable patrimoni, a la nostra cultura en tots els seus àmbits i a les nostres festes i tradicions.

Per tant, repetim: Bona Festa Major!