Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Març 2020 - Ramon Augé

DIVENDRES 19 MARÇ 2021


El mes de febrer va començar amb els actes de celebració de la Festa Major del Santíssim Misteri, que enguany s’ha estrenat com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional. La Generalitat va aprovar aquesta distinció i la inscripció de la Festa Major al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya l’abril del 2019. Enguany, la directora general de Cultura Popular, Àngels Blasco, va lliurar al Patronat i a la Parròquia els diplomes acreditatius de la distinció. Fou un honor rebre aquesta distinció, que ens va lliurar abans de la interpretació de les Completes. Aquest és el màxim reconeixement que atorga la Generalitat a una festa tradicional.

Els regidors de la Paeria ens hem reunit amb els veïns del poble de Castellnou, com abans havíem fet amb els de Malgrat i Vergós. L’objectiu d’aquestes trobades és repassar les actuacions executades i, sobretot, recollir les inquietuds veïnals i tractar sobre les millores pendents. Els resums de les reunions els podeu consultar a la web de la Paeria, accedint al bàner “Reunions veïnals” de l’apartat de Destacats.

Pel que fa a les inversions, m’agradaria destacar l’actuació que es farà per dotar d’electricitat i aigua calenta la piscina coberta i el pavelló polivalent. Hem rebut una subvenció de 206.000 euros de la Diputació de Lleida per impulsar el projecte, que té un cost de de 228.888 euros. També vull anunciar que aquest mes de febrer hem iniciat una altra actuació que representarà un important estalvi energètic per a la ciutat. Estem renovant l’enllumenat amb la instal·lació de llums LED. Aquest projecte disposa d’un crèdit de prop de 400.000 euros de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE) del Govern de l’Estat, amortitzable a 10 anys amb l’estalvi energètic que s’aconsegueix.

Una reconeguda firma de biocosmètica, Tierra y Agua, ha començat la seva activitat al Centre d’Empreses Innovadores (CEI). El mòdul que ocupa havia quedat lliure al gener i en menys d’un mes ja torna a tenir activitat. L’equipament, gestionat per la Paeria, està plenament ocupat amb 8 empreses que generen ocupació i riquesa.

A finals de març, el dissabte 28, es representarà la Passió Medieval a la parròquia de Santa Maria. Serà la cinquena edició d’un escenificació única a Europa, que desperta l’interès de reconeguts estudiosos, que enguany es trobaran a Cervera en un Congrés internacional de Passions Medievals. Des de la Paeria donem suport a la Passió Medieval i busquem la complicitat de les administracions superiors per garantir el seu futur.

Ja al mes d’abril, entre els dies 2 i 12, gaudirem de la 10a edició del Festival de Pasqua de música clàssica catalana. Cervera ha sabut tirar endavant al llarg d’una dècada un festival referent a tot Catalunya. L’aposta de Cervera per la cultura queda palesa amb l’organització d’aquest certamen, que omplirà de música espais emblemàtics de la ciutat. Gaudiu del Festival i de tota la rica activitat cultural de Cervera!