Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mercè Carulla Castells

Grup polític: ERC-AM

DISSABTE 17 JUNY 2023

c/e mcarulla@cervera.cat 

Mercè Carulla Castells, va néixer a Cervera el 1975. Mare d’un fill i d’una filla és una defensora de la Segarra, el seu paisatge i el seu patrimoni cultural i arquitectònic. Creu en una Segarra plena d’oportunitats per la seva ubicació estratègica potenciant les eines que han de fer créixer Cervera i la comarca.

Estima la cultura i la música en especial, passions que ha pogut desplegar des de petita a la Coral infantil i al Conservatori, i fins a l’actualitat a la coral Ginesta. També he estat cap de l’AEG Coll de les Savines participant en l’educació de nois i noies en el respecte vers els altres i la natura, i treballant per una societat més justa formant persones crítiques i compromeses. A banda, ha participat de diferents entitats del teixit associatiu cerverí i de les entitats que defensen la llengua i la cultura catalana, sent sòcia d’Omnium Cultural en l’actualitat.

Amb estudis de Criminologia, ha estat sempre lligada professionalment a l’administració, primer local treballant a la Paeria de Cervera, fins el 2007 que va passar a ser funcionaria del Departament de Justícia, Drets i Memòria de la Generalitat de Catalunya.

Políticament està vinculada a Esquerra Republicana de Catalunya des de què va formar part de les llistes municipals a Cervera el 2015 passant a ser-ne militant el 2017. El 2019 va sortir escollida regidora de la Paeria a Cervera i nomenada diputada a la Diputació de Lleida sent la portaveu del grup d’Esquerra Republicana.

El juny de 2020 va passar a ser regidora de cultura, turisme i promoció econòmica fins el 2021, continuant sent regidora de cultura i medi ambient fins el juny de 2023.