Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ple 1-12-2020

La Paeria projecta la millora de l’estacionament de vehicles a la zona centre

DIMARTS 09 NOVEMBRE 2021

 El Ple de la Paeria de Cervera, en la sessió ordinària del dimarts 1 de desembre, va aprovar, entre altres propostes, l’extinció del contracte dels parquímetres de la zona centre de la ciutat.

El contracte d’arrendament de màquines expenedores de tiquets de control horari, vigent des de l’any 1998, havia quedat obsolet. Ara la Paeria revisarà i actualitzarà el servei, amb l’objectiu d’augmentar la rotació en l’aparcament de vehicles prop de la zona comercial. El nou projecte es farà de manera consensuada amb els veïns de la zona, comerços i la Taula de Mobilitat de Cervera.

El Ple de la Paeria també va aprovar una modificació de l’ordenança fiscal que regula les taxes del Conservatori, que preveu aplicar quotes a les classes telemàtiques només quan hi hagi confinaments totals dictats per les autoritats sanitàries.

La modificació del reglament d’ús de les instal·lacions del Centre d’Empreses Innovadores (CEI), que s’adapta a un llenguatge escrit inclusiu i no sexista. També estableix un sistema de convocatòria oberta de manera permanent per a la concessió dels mòduls, sempre i quan hi hagi disponibilitat.

L’aportació de 3.000 euros del Departament d’Educació de la Generalitat per a les despeses d’actuacions del Pla Educatiu d’Entorn el curs acadèmic 2019-2020. De la seva banda, la Paeria complementarà l’aportació amb 900 euros de fons propis.

La modificació del contracte de serveis amb l’empresa gestora de la piscina coberta, Llop Gestió Esportiva, que preveu un augment del 3,53% en el preu mensual de l’aportació de la Paeria. Aquesta modificació és d’acord amb una de les clàusules del conveni, que preveu més aportació econòmica si augmenten les persones associades, com va passar en l’exercici 2019.

 

Aprovació de totes les mocions presentades

El Ple de la Paeria va aprovar les cinc mocions que es van presentar.

La moció dels Consells esportius de Catalunya per declarar l’activitat física com a bé essencial es va aprovar per unanimitat.

La moció de l’AMPA de l’escola Jaume Balmes de suport a mantenir les cinc línies educatives a Cervera també es va aprovar per unanimitat. Preveu els següents acords: mantenir l’alternança de línies entre l’escola Mossèn Arques i l’escola Jaume Balmes, mantenint així la possibilitat de la cinquena línia; rebutjar i no autoritzar l’accés dels recursos del Departament d’Ensenyament a ocupar espais de l’escola Jaume Balmes; i consensuar acords entre govern i comunitat educativa de cara a futures accions del Departament d’Ensenyament.

La Segarrenca Associació per a la Igualtat va presentar la moció contra la precarietat del servei d’atenció a la salut sexual i reproductiva en matèria d’interrupció voluntària de l’embaràs. Es demana que es garanteixi aquest dret a les dones de la comarca a través del sistema d’atenció primària. Es va aprovar amb 10 vots a favor (4 ERC, 2 CUP, 2 SiF i 2 PSC) i 3 abstencions (Junts).

La declaració de persona non grata a Felip VI de Borbó, presentada pel Consell de la República de Cervera, es va aprovar amb 9 vots a favor (4 ERC, 3 Junts i 2 CUP), 2 abstencions (SiF) i 2 en contra (PSC).

La moció que preveu la via unilateral com a única via per assolir la independència, presentada per Junts per Cervera, es va aprovar amb 5 vots favorables (3 Junts i 2 CUP), 6 abstencions (ERC i SiF) i 2 en contra (PSC).

El Ple ordinari va tenir lloc de manera telemàtica i es va emetre en directe pel canal de Youtube de la Paeria de Cervera. Accedint a aquest canal es pot visualitzar el Ple del dia 1 de desembre i també els anteriors.