Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ple 21-10-2020

La Paeria de Cervera bonificarà un 50% l’impost d’obres per a l’obertura de nous locals comercials i de restauració

DIMECRES 17 MARÇ 2021

El Ple de la Paeria de Cervera, celebrat de manera telemàtica el dimecres 21 d’octubre, va aprovar, entre altres propostes, una modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO), que es bonificarà un 50% per facilitar la rehabilitació de locals tancats per destinar-los a activitats comercials o de restauració.

Aquesta mesura s’adopta amb l’objectiu de dinamitzar econòmicament el municipi, especialment en uns dels sectors més afectats per la crisi de la pandèmia de Covid-19. Es va aprovar per a l’exercici de 2021 i següents, amb 8 vots favorables (4 ERC, 2 CUP i 2 SIF) i 5 abstencions (3 Junts i 2 PSC).

Altres propostes que es van aprovar al Ple, aquestes per unanimitat, són: el conveni amb el Consorci per a la Normalització Lingüística per desplegar el programa d’acolliment lingüístic “Aula de Llengua 2020”; el conveni amb el Consell Comarcal de la Segarra per a l’adhesió al Pla comarcal de polítiques d’igualtat de gènere i la seva implantació al municipi de Cervera; el conveni amb el Departament d’Educació per als serveis educatius 2020; el conveni amb el Departament de Salut per a la coordinació dels serveis públics en la gestió de la crisi sanitària i social provocada per la Covid-19 en un context de control dels rebrots de la malaltia.

Finalment, el Ple de la Paeria va aprovar la moció de l’Associació de Municipis per a la Independència (AMI) i el manifest de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem que inhabilita el president de la Generalitat, Quim Torra i Pla. Les dos propostes van tirar endavant amb 11 vots favorables (4 ERC, 3 Junts, 2 CUP i 2 SIF) i 2 abstencions (PSC).

El Ple ordinari estava previst pel dijous 15 d’octubre, de manera telemàtica, però es va haver de suspendre per problemes de connectivitat. Es va reprendre el dimecres 21 d’octubre també de manera telemàtica i emès en directe pel canal de Youtube de la Paeria de Cervera.
Ha estat la primera sessió plenària de la Paeria que s’ha desenvolupat de manera telemàtica mitjançant la plataforma Zoom.