Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“Bolling Suite" per a flauta i piano jazz trio

Uns diuen que en la varietat hi ha el gust, d’altres cuinen els seus plats amb ingredients de tots els racons del món, i als que ens agrada la música tenim la sort de poder escoltar músiques d’arreu en un clic... és indiscutible que la fusió i la multiculturalitat en aquest dia a dia tan interconnectat ens fa aprendre moltes coses noves.

Lleidart Ensemble us presenta un concert de música en directe, d’aquesta que trobem tant a faltar, que barreja músiques d’arreu, des del tango argentí, al chorinho brasiler, passant pel blues americà amb ritmes africans, i fins i tot una obra del compositor Claude Bolling que es pot dir que és una olla barrejada d’estils i músiques del món. Tot aquest viatge musical us el proposem a través de quatre instruments: la flauta travessera, el piano, el contrabaix i la bateria.

Enrique Kicho Díaz és considerat un dels contrabaixistes més importants i sòlids que va tenir el tango al llarg de la seva història, especialment i amb molt d’afecte per Aníbal Troilo i Ástor Piazzolla. Fins al punt que aquest últim va dedicar-li una tango que porta el seu nom i que és tot un homenatge a l’home que va compartir lloc amb ell a l’orquestra Triolo i en les seves propies formacions.

Timothy Goplerud és un contrabaixista i compositor contemporani nordamericà format a la universitat de Yale i la Juilliard School. Li encanten les fusions del gènere clàssic amb les tradicions musicals del seu territori i la Suite per flauta, piano i contrabaix n’és un clar exemple. És de l’any 2012 i la va escriure inspirant-se en la Suite per Flauta i Trio de Jazz de Bolling, d’aquí les seves semblances i el típic llenguatge a cavall entre el món clàssic i del jazz.

Altamiro Carrilho ha estat un dels flautistes brasilers del segle XX més importants del gènere Choro (plor o lament), sent un gran virtuós i mestre de la improvisació al llarg dels seus 58 anys de carrera professional. Deixa o breque pra mim (traducció literal “Deixa’m els frens”) és una samba - chorinho instrumental d’estil brasiler i tempo ràpid caracteritzada pel virtuosisme, la improvisació i els ritmes sincopats amb un caràcter alegre. Originat a Rio de Janeiro durant el segle XIX amb instruments més aviat tradicionals com la flauta, guitarra i cavaquinho durant el segle XX el chorinho va rebre influències de les harmonies del jazz i va anar incorporant altres instruments de vent o de percussió com el pandeiro.

La Suite per a flauta i jazz piano trio de C. Bolling és una composició que barreja i fusiona elements de l’estil de la música clàssica amb la música popular i moderna. L'obra, escrita originalment el 1973, és un conjunt de set moviments per a una flauta travessera clàssica i un
trio de piano de jazz (piano, baix i bateria).

Auditori de Cervera
  • Quan 21/11/2021 de 19:30 a 20:30
  • On Auditori de Cervera
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal