Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Recital de violoncel i piano, a càrrec de Gerard Flotats i Ellis Thomas

Obres de Beethoven, Rachmaninoff, Barber i Cassadó, entre altres

Gerard Flotats va néixer a Solsona el 2001. Va començar a tocar el violoncel als 8 anys a l’Escola de Música de Solsona amb Xavi Roig, amb qui va seguir els seus estudis al Conservatori de Cervera. També va estudiar amb Peter Thiemann particularment des dels 12 anys. El 2016 s’en va anar a Anglaterra amb una beca per estudiar a la Wells Cathedral School amb Richard May. Des del 2019 estudia a la Royal Academy of Music de Londres amb Hannah Roberts gràcies a una beca completa de l’ABRSM. Ha tocat en grups de cambra amb Sheku Kanneh-Mason, Guy Johnston, Radovan Vlatkovic i Francois Benda, tocant al Queen Elisabeth Hall entre d’altres i ha estat de gira per Àsia i Europa amb quartets i orquestres. També ha fet masterclasses amb Steven Isserlis, Frans Helmerson, Miklos Perenyi, Colin Carr i el Doric i Endellion Quarets. Gerard ha tocat de solista amb l’orquestra de la Royal Academy de Londres i la de l’AIMS festival. És a més, un membre actiu en orquestres arreu d’Europa com la EUYO (Jove de la Unió Europea), OCNE (nacional d’Espanya), JONDE i també ha tocat en festivals com el de “Vebier”, “Encuentro de música de Santander”, “Verao Classico” de Lisboa i l’ “AIMS” a Solsona.

El pianista gal·lès Ellis Thomas estudia música a la Universitat de Cambridge, i a la vegada rep de piano amb Tessa Nicholson a la Royal Academy of Music. Als 12 anys, Ellis va ingressar al departament Junior del Royal Northern College of Music de Manchester, on va estudiar durant sis anys amb Manola Hatfield.

Ellis fa freqüentment recitals en solitari per tot el Regne Unit i ha actuat com a solista amb orquestres com l’Orquestra de Cambra de Gal·les. Ha estat guardonat en nombrosos concursos al Regne Unit, inclòs el concurs ‘Rotary National Young Musician of the Year’ el 2019. A finals d’aquest any, també participarà com a finalista del ‘Concurs Internacional de Piano Robert Schumann’ de Düsseldorf. Aquest estiu, Ellis va rebre un lloc per estudiar al Festival ‘Virtuoso Belcanto’ de Lucca, Itàlia, on va estudiar amb professors reconeguts com Boris Berman i Till Felner.

A més de tocar sol, Ellis gaudeix particularment de la col·laboració i actua regularment formant part de diversos grups de cambra i conjunts. Aquest estiu va ser acompanyant del festival AIMS de Solsona. També és guardonat amb el Premi Instrumental de la Universitat de Cambridge, rebent classes regulars de cambra amb artistes destacats com Michael Dussek, l’Endellion Quartet i l’Amatis Trio.

Auditori de Cervera
  • Quan 24/10/2021 de 19:00 a 20:00
  • On Auditori de Cervera
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal