Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Balanç positiu de les dades i actuacions turístiques de l'estiu

Les primeres valoracions des de la reobertura esglaonada del turisme a Cervera són positives, tant pel que fa al volum de visitants com per l’assistència a les activitats organitzades.

DIVENDRES 17 SETEMBRE 2021

Tot i la davallada total dels grups turístics, majoritàriament de la tercera edat, les visites a la ciutat s'han mantingut gràcies a l’arribada de turisme familiar i de proximitat, caracteritzat per ser parelles, famílies o grups reduïts provinents de tot Catalunya.

Un altre factor que ha fet possible el manteniment del turisme a Cervera és l'àrea d'autocaravanes, que durant tot l'estiu ha estat amb plena ocupació, en aquesta ocasió de visitants procedents, majoritàriament, del nord d'Espanya.

Segons la regidora de Turisme, Roser Segura, “que es mantingui el nombre de visitants al municipi és una molt bona notícia, i des de la Regidoria continuarem potenciant l’àrea d’autocaravanes i l’oferta de visites guiades al patrimoni”.

 

Noves iniciatives de la Regidoria de Turisme

Pel que fa a les activitats dutes a terme la passada primavera i l’estiu, cal destacar l'augment d’assistents a les visites teatralitzades “Temps d'Universitat” i "Muralles, bruixots i carrerons, descobreix tots els racons".

Les visites nocturnes del mes d'agost, malgrat tenir-les a punt, no es van poder realitzar a causa de l’evolució de la pandèmia. L’itinerari programat pel 10 d'agost, “Descobrint al so de la música”, a càrrec d’Armand Forcat i amb la col·laboració del Conservatori, està previst per proper 25 de setembre, dissabte de Festa Major.

Actualment s’està treballant, entre altres, en la promoció de l’església romànica de Sant Pere el Gros, en una iniciativa de l’Associació d’Intèrprets del Patrimoni Cerverí. A l’octubre es realitzarà la presentació del projecte i la visita inaugural.


Centre d'Acollida Turística (CAT) de Cervera

El CAT, que té com a funció principal les tasques de la Regidoria de Turisme de la Paeria pel que fa a la promoció i difusió de producte turístic, també treballa com a punt d'informació de la ciutat. Obre de dimarts a divendres, de 10 a 14 hores; i els caps de setmana i festius, de 9 a 14 hores.

Des del CAT s'ofereix informació a visitants; atenció i gestió de les sol·licituds d'agències, entitats o particulars que volen realitzar un dels itineraris guiats a la ciutat; funció de plataforma de promoció i publicitat; col·laboració amb actes turístics en fires, festes i mercats; i gestió i actualització de la pàgina web www.turismecervera.cat, on es pot trobar tota l'oferta turística de la ciutat, l'agenda i les notícies més rellevants, la pàgina de Facebook i el perfil d'Instagram Turisme Cervera.

L'edifici també disposa d'un espai temàtic dedicat al naixement de la Generalitat de Catalunya i d'un espai degustació, que pròximament reobrirà les portes.