Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els projectes del Conservatori de Cervera “​Tot anirà bé​” i “​L’espill encantat​” guanyen els Premis Clavé

La Federació de Cors de Clavé ha donat a conèixer els guanyadors en la tercera i més excepcional edició d’uns Premis marcats per la pandèmia. Enguany han estat uns guardons reinventats, amb categories noves i reformulades, amb la intenció, segons explica Bruno Nájera, president de la Federació, de “reconèixer el gran esforç que han fet totes les entitats per seguir fent activitats durant la pandèmia”. El certamen ha rebut un total de 368 candidatures, fet que demostra que, malgrat l’any de pandèmia, el cant coral no s’ha aturat. La gala de lliurament dels Premis tindrà lloc el dissabte 22 de maig de 2021 a les 17.00 als jardins del Castell de Montesquiu en el marc de la Diada dels Cors de Clavé, si la situació epidemiològica ho permet.

L'Espill Encantat, guanyador dels Premis Clavé 2020 com a millor espectacle en directe
L'Espill Encantat, guanyador dels Premis Clavé 2020 com a millor espectacle en directe

DIUMENGE 21 MARÇ 2021

El jurat atorga a “Tot anirà bé” el premi com millor producció en vídeo

“Tot anirà bé” ​ és fruit del treball dels alumnes de l’aula d’improvisació del Conservatori de Cervera, que sota la supervisió de Jordi Castellà, treballen no només en la composició i l’enregistrament musical de la cançó, sinó també en l’ús de programes i tècniques de gravació, des de la distància i de manera telemàtica.

La creació visual, obra de Marc Castellà, contraposa la buidor viscuda al centre durant l’esclat de la pandèmia amb l’activitat musical que els alumnes duen a terme des de casa seva. Estableix un diàleg en cadascun dels diferents espais amb la finalitat que el centre pugui recobrar la vida musical, malgrat la situació de confinament.

El vídeo de la cançó es pot visualitzar a través de ​ Youtube​ . La cançó es pot escoltar a través de plataformes digitals com Spotify o Apple Music, entre altres. Més enllà del missatge i del projecte -pròpiament- acadèmic, la cançó té una finalitat solidària: s’interpreta en directe, des de la Seu Vella de Lleida, per la ​ Marató de TV3 i s’adhereix al moviment ​ #joemcorono, una iniciativa de solidaritat que canalitza el suport ciutadà a la investigació contra el coronavirus.

“Tot anirà bé” comparteix premi ​ ex aequo ​ amb “El Pessebre 2020” ​ de Pau Casals, obra d’Igor Cortadellas (Igor Studio) produïda per la Federació Catalana d’Entitats Corals.

"L’espill encantat” guanya el premi del públic com a millor espectacle en directe

“L’espill encantat” és una cantata de nova creació produïda pel Conservatori de Cervera i nascuda de la interdisciplinarietat creativa. Una obra amb personalitat cerverina que convida l’espectador a descobrir la màgia musical de la ciutat. A partir de l’encàrrec d’Estefania Balcells, directora del centre, la filòloga Montse Pont tradueix al català el ​ Cuaderno de música -obra de Jaume Ferran- i elabora el guió de la cantata. A partir del text, el compositor Jordi Castellà crea la música, i Xavier Hidalgo s’encarrega de la direcció escènica i artística, direcció que comparteix amb Marc Castellà.

Les diferents mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya impliquen dur a terme una producció flexible, permeable, amb grups de treball reduïts i amb capacitat d’adaptació constant. L’acció escènica se sustenta en un grup de quinze ​ màgics ​ , que s ​ ón el vehicle de transport per l’espai i també l’element catalitzador de l’emoció i la màgia. Són un conjunt d’alumnes del Conservatori, dotat de moviment, gran expressivitat i capacitat tècnica per moure volums i elements d’atrezzo integrats. Un equip d’actors cantaires capaços de crear un diàleg propi entre l’escenografia i la interpretació, que acompanya i s’entrellaça amb les aventures de l’Anna i el Mag Lletraferit. Les ballarines de la Jove Companyia de l’Escola de Dansa Montse Esteve són les encarregades de presentar, mitjançant coreografies curosament dissenyades per cadascuna de les escenes, els diferents instruments musicals.

El jurat atorga el premi com a millor composició a “La corona de coloms”

“La corona de coloms”, amb música Jordi Castellà i lletra de Narcís Turull, és una cantata per a cor infantil, cor mixt, piano i orgue, arpa, percussió i narrador. Basada en el conte homònim de Ramon Turull, dins ​ La bruixa enemiga de la Carranca... i vuit històries d’animals , ​ és una obra dedicada a la Coral Infantil Nova Cervera, en motiu del seu 50è aniversari. El jurat del concurs, format per personalitats del món coral i de la cultura popular a Catalunya, com Josep Mut Benavent, Andrea de Escalada, Esteve Costa Ventura i Anna Gorchs, entre altres, ha atorgat a “La corona de coloms” el premi com a millor composició musical del certamen.