Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Jordi Armengol Trepat

Director artístic del Festival de Pasqua

Jordi Armengol inicia els estudis de viola al Conservatori Professional de Cervera. Obté el Títol Superior d’aquest instrument amb el professor Paul Cortese i posteriorment estudia viola barroca amb Emilio Moreno. Va ser membre de la Jove Orquestra Simfònica de Catalunya i de l’Orquestra de Cambra de Cervera. Actualment, toca a l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida i és col·laborador de l’Orquestra Camera Musicae.

En el camp de la música antiga, forma part de l’Orquestra Barroca Catalana, col·laborant amb altres grups (Vespres d’Arnadí, Pyrenaeus Ensemble...) i en nombrosos projectes de cambra.

És membre del Quartet Teixidor, grup resident a l’Auditori Enric Granados de Lleida des de la temporada 2013-2014, amb el qual ha enregistrat per Catalunya Música i les discogràfiques La Mà de Guido i Columna Música. Amb el quartet duu a terme una intensa activitat de recuperació i difusió del patrimoni musical català, interpretant obres infreqüents o oblidades: Marsal, Carnicer, Vila de Forns, Martínez Imbert, Pedrell, Morera, Cassadó, Benejam… posant especial atenció a la recuperació dels sis quartets de Josep Teixidor (1752-1814). També s’interessa pels compositors catalans contemporanis com Josep Lluis Guzman, Anna Cazurra, Jordi Capellas, Narcís Bonet, Jordi Domènech i David Esterri. D’aquests tres últims n’ha estrenat obres dedicades al grup.

En l’àmbit de la pedagogia, és professor d’instrument, música de cambra i orquestra al Conservatori Professional de Música de Cervera i a l’Escola de Música de Bellpuig. Paral·lelament, és llicenciat en Història i Ciències de la Música i Màster en Musicologia Històrica per la Universitat de la Rioja.

És director del Festival de Pasqua des de 2021.