Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Presentació

Cervera viurà del 7 al 16 d'abril de 2022 la dotzena edició del Festival de Pasqua, el festival de música clàssica catalana més important del país.

SALUTACIÓ DEL PAER EN CAP

La Setmana Santa és un període ple de tradicions. Palmes i palmons guarnits amb cintes i llaminadures; caramelles amb la cistella per recollir viandes per berenar; mona amb ous i figures de xocolata... Tradicions que ens identifiquen com a poble català.

A Cervera tenim, a més, una altra tradició més recent que ha arrelat amb força i és un signe distintiu de la ciutat: el Festival de Pasqua de música clàssica catalana. Onze edicions l’han convertit en un referent en el seu àmbit. El Festival ha posat en relleu l’extraordinària qualitat de la música clàssica catalana, desconeguda per molta gent. Ha estat una descoberta que té l’origen en la persistència de diversos professionals cerverins, des del seu primer director, i creador, Xavier Puig, fins a l’actual director, Jordi Armengol.

Anem per la dotzena. Del 7 al 16 d’abril s’encén de nou la tradició. La música catalana ressonarà altra vegada.

Nova cita per gaudir de la recent tradició del Festival de Pasqua, que conviurà amb les més antigues de palmes i palmons, caramelles i mona.

Visquem-les a Cervera!

Joan Santacana
Paer en Cap

 

SALUTACIÓ DEL DIRECTOR ARTÍSTIC

Ja fa dotze anys que, quan arriba la primavera, a Cervera la rebem amb un esclat de música. De música catalana, a més, fet que encara ens fa sentir més orgullosos. La recerca, preservació i difusió del nostre patrimoni musical és un dels objectius fonamentals del Festival de Pasqua i, a les portes d’aquesta nova edició, estem segurs que tant els concerts com les activitats del “Més Festival” aconseguiran complir aquest propòsit.

Enguany, l’obra de Manuel Blancafort i Gaspar Cassadó gaudirà d’una importància destacada a la programació del Festival, aprofitant el fet que se’n celebra el 125è aniversari del naixement. A més, estrenarem una coproducció treballada juntament amb el FeMAP (Festival de Música Antiga dels Pirineus), amb la voluntat de teixir complicitats i sumar esforços amb altres festivals del país.

I una bona notícia: torna el concert escolar, després de dos anys sense poder-lo programar a causa de la pandèmia. Posem el nostre granet de sorra per tal que els més petits, a qui la pandèmia també ha afectat de manera destacable, tinguin al seu abast tanta música i cultura com sigui possible.

Música simfònica, de cambra, coral, d’arrel popular, del Barroc, del Romanticisme, dels segles XX i XXI... una programació molt transversal perquè tothom pugui gaudir de la nostra música escoltada en viu i en directe.
Veniu a Cervera per Pasqua!

Jordi Armengol
Director artístic

 

Logotips

Document Actions