Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Presentació

Cervera viurà del 30 de març al 8 d'abril de 2023 la tretzena edició del Festival de Pasqua, el festival de música clàssica catalana més important del país.

Salutació del Paer en Cap

PAU

La pau ha estat sempre la meva més gran preocupació. Ja en la meva infantesa, la meva mare em va ensenyar a estimar-la.

Soc català. Catalunya va tenir el primer parlament democràtic molt abans que Anglaterra. I fou al meu país on van existir les primeres nacions unides. Ja en el segle XI els catalans es reunien per parlar de la pau, perquè els catalans d'aquell temps ja estaven en contra de la guerra.

En Pau Casals va pronunciar aquestes paraules, el 24 d’octubre de 1971, davant l’Assemblea General de les Nacions Unides. El mateix dia, aquest organisme li va lliurar la Medalla de la Pau.

Enguany, la 13ª edició del Festival de Pasqua recorda la figura del mestre Pau Casals, en el cinquantenari de la seva mort.

El seu llegat musical va íntimament unit a un desig universal de pau.

Fem que el Festival segueixi l’exemple del mestre i, mentre gaudim de la seva música i de la de la resta d’autors que ens acompanyà aquests dies, pensem què podem fer per escampar el seu missatge arreu i contribuir a erradicar la guerra, com a dignes successors d’aquells catalans del segle XI que es reunien per parlar de pau.

Gaudim de la música d’en Pau per la pau.

Joan Santacana Vélez

Paer en Cap de Cervera

Salutació del director artístic

Arribem a la tretzena edició del Festival de Pasqua de Cervera amb la il·lusió de continuar afermant la seva personalitat tan distintiva i singular que li atorga el fet d’estar dedicat a la música clàssica catalana i a tot el que l’envolta. Des del seu naixement el 2011, el Festival ha sabut mantenir aquesta marcada idiosincràsia incidint, any rere any, en la recerca, la difusió i el coneixement del nostre patrimoni musical, alhora que ha promogut activament l’audició de música dels segles XX i XXI i l’estrena d’obres de compositors contemporanis.

Aquest any en serà un dels principals protagonistes la figura de Pau Casals i un bon nombre de compositors que, com ell, van patir exili en algun moment de la seva vida o bé van emigrar fora del nostre país per poder treballar. No tan sols hem de conèixer la seva música sinó aprendre com tots ells van lluitar contra les adversitats i, malgrat tot, continuar component.

A més, tindrem la sort de comptar amb la visita d’un seguit d’intèrprets excepcionals. Amb ells viatjarem des de la música del Barroc fins a dues estrenes de Joan Magrané i Albert Guinovart, passant per compositors dels segles XIX i XX que és del tot imprescindible començar a (re)descobrir.

I no us perdeu l’exposició, les conferències i les projeccions que s’han programat per aportar una mica més de llum sobre el nostre extens patrimoni.

Per Pasqua, gaudim de la música catalana a Cervera! Segur que serà una experiència memorable!

Jordi Armengol

Director artístic del Festival de Pasqua