Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Cosmos Quartet apropa la música de cambra al Festival de Pasqua

El Cosmos Quartet, format per Helena Satué i Bernat Prat, al violí; Lara Fernández, a la viola; i Oriol Prat, al violoncel; ha obert una nova setmana de concerts del Festival de Pasqua de Cervera, el certamen referent de la música clàssica catalana.

Cosmos Quartet. Autoria foto: Jordi Prat
Cosmos Quartet. Autoria foto: Jordi Prat

DIJOUS 14 ABRIL 2022

El Paranimf de la Universitat ha acollit aquest prestigiós quartet de corda, el qual ha interpretat obres de Robert Gerhard, Anton von Webern, Manuel Blancafort i Maurice Ravel. Aquest concert ha estat enregistrat per Catalunya Música.

Abans, a la tarda, també ha tingut lloc una nova activitat paral·lela. La conferència “Cassadó, un llegat que espera”, a càrrec de Gabrielle Kaufman, violoncel·lista i doctora en teoria de la interpretació musical.

D’aquesta manera, s’ha engegat una nova setmana de concerts i activitats del Festival de Pasqua que, fins aquest dissabte, oferirà un total de 10 actuacions més en diferents espais de Cervera.

Aquest divendres, 15 d’abril, començaran els concerts matinals que enguany es dediquen a les figures de Gaspar Cassadó i Manuel Blancafort, en motiu del 125è aniversari del seus respectius naixements.

La Matinal Cassadó de divendres tindrà com a protagonistes el Trio da Vinci, que actuarà a les 11,30 hores i a les 13 hores a l’Auditori Municipal. El trio format per Maria Florea, al violí; Marion Platero, al violoncel; i Àlex Ramírez, al piano; interpretarà obres de Josep Maria Guix, Enric Granados i, evidentment, Gaspar Cassadó.

Per la seva banda, el violoncel·lista, Pau Codina, actuarà a les mateixes hores a l’Església de Sant Joan, en un concert que també serà enregistrat per Catalunya Música. Codina interpretarà obres de Joan Magrané, Bach i Cassadó.

Al vespre, a les 20 hores, s’estrenarà la “Missa Regalis” de Francesc Valls, una coproducció del Festival de Pasqua amb el Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP). Valls està considerat un dels compositors més importants i influents del Barroc català i va dedicar la seva grandiosa “Missa Regalis” ("Missa Reial") a Joan V de Portugal. Aquesta obra es podrà escoltar juntament amb les altres músiques que s’escrivien a la cort de Lisboa a mitjans del segle XVIII.

A més, el concert es complementarà amb un motet conservat a l’Arxiu Comarcal de la Segarra. Una ocasió per descobrir els múltiples tresors que s’amaguen en aquest arxiu.

Dissabte, dia 16 d’abril, es clourà el Festival amb la Matinal dedicada a Blancafort on hi actuaran el pianista, Miquel Villalba, per una banda; i la mezzosoprano, Anna Alàs, per l’altra.

Al vespre, la Coral Cantiga ens oferirà el seu el seu "Homenatge a Mompou. Revisitant les Cançons i danses", amb el qual es posarà el punt i final a la 12ª edició del Festival de Pasqua de Cervera.

El Festival de Pasqua, organitzat per la Paeria de Cervera, és un punt de trobada pel sector de la música clàssica a Catalunya i un aparador de la música clàssica que es fa a Catalunya.