Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Festival de Pasqua recupera el concert escolar

El Festival de Pasqua ha fet el tret de sortida aquest dijous, 7 d’abril, amb el concert escolar, el qual ha congregat a gairebé un miler d’escolars de centres de la Segarra i comarques veïnes al Gran Teatre de La Passió de Cervera.

Autoria Foto: Jordi Prat
Autoria Foto: Jordi Prat

DIJOUS 07 ABRIL 2022

D’aquesta forma, arrenca la 12ª edició del certamen referent de la música clàssica catalana que, des d’aquest dijous, fins el proper 16 d’abril, acollirà 14 concerts en diferents espais de la ciutat.

El concert escolar vol apropar la música clàssica als més joves i és una iniciativa que es recupera enguany, després d’haver-se d’anular en les dues edicions anteriors a causa de la pandèmia.

L’actuació ha anat a càrrec dels grups LleidArt Ensemble i Ballet de Barcelona amb la direcció musical de Josep Miquel Mindan i la coreografia d’Anna Ishii. Han interpretat l’obra, “Pere i el Llop”, on la música i la dansa s’uneixen per explicar-nos el famós conte de Serguei Prokofiev, traduït a moltíssimes llengües i interpretat arreu del món.

Concert inaugural amb l’OJC i Gloria Isabel Ramos

El Festival de Pasqua s’inaugurarà oficialment aquest dissabte, 9 d’abril, i ho farà mantenint la tradició de què sigui l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell l’encarregada de l’obertura.

L’OJC estarà dirigida, per primera vegada, per una dona: Gloria Isabel Ramos. El programa del concert es titula “Cinc veus de la música orquestral catalana" i s’hi interpretaran obres de Blancafort, Homs, Oltra i Cervelló. En el marc d’aquest programa, també s’hi inclourà una estrena absoluta. Es tracta de la “Dansa macabra” del jove compositor Jordi Nus, natural de Les Borges Blanques i que actualment resideix a Los Ángeles.

Abans d’aquest concert, tindrà lloc una activitat paral·lela. Es tracta de la conferència: “Manuel Blancafort: un itinerari musical”, a càrrec de Xavier Calsamíglia, net del compositor i membre de la Fundació Blancafort. Serà a l’Auditori Municipal a les 17:30h. Cal recordar que, enguany, la direcció artística del Festival, encapçalada per Jordi Armengol, vol homenatjar als compositors Gaspar Cassadó i Manuel Blancafort, en motiu del 125è aniversari dels seus respectius naixements. 

Diumenge, 10 d’abril, a les 20 hores, serà el torn d’Hirundo Maris, liderat per Arianna Savall i Petter Udland Johansen, el qual ens aproparà en concert, per primera vegada a Catalunya, un gran gruix de les cançons del nou disc “Poésie et Musique”.

El Festival continuarà dijous, 14 d’abril i es perllongarà fins el dia 16 amb el Cosmos Quartet, Trio da Vinci, Pau Codina, la “Missa Regalis” de Francesc Valls, Miquel Villalba, Les cançons per a veu i cambra de Blancafort i la Coral Cantiga.

Entrades anticipades i abonaments ja a la venda

Les entrades anticipades per tots aquests concerts ja es poden adquirir a través del web oficial del Festival: www.festivalpasqua.cat Els usuaris que comprin aquestes entrades anticipadament, gaudiran d’un 20% de descompte.

A la vegada, també ja es poden adquirir els abonaments per a tots els concerts de vespre a un preu únic i rebaixat de 50 euros i també els abonaments per gaudir dels concerts matinals per només 10 euros. 

El Festival de Pasqua, organitzat per la Paeria de Cervera, és un punt de trobada pel sector de la música clàssica a Catalunya i un aparador de la música clàssica que es fa a Catalunya.