Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Hirundo Maris apropa al Festival de Pasqua la seva "Poesia i música"

Després de la gran inauguració del certamen amb l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell, el Festival de Pasqua ha ofert una nova jornada musical amb un dels grups més importants i prestigiosos del nostre panorama actual, Hirundo Maris.

DIUMENGE 10 ABRIL 2022

Amb el lideratge d’Arianna Savall i Petter Udland Johansen, han presentat, per primer cop a Catalunya, i en el marc del Paranimf de la Universitat de Cervera, un gran gruix de les cançons del nou disc “Poésie et Musique”. Un concert que beu de l’estreta relació que mantenen des de sempre la poesia i la música, ja sigui en les cançons populars que tots reconeixem o en els versos dels grans poetes musicats per compositors de totes les èpoques, des de l’assolellada Mediterrània fins la gèlida Escandinàvia. D’aquesta manera, s’hi ha interpretat, segons confirma Savall, “obres d'art dels segles XIX i XX, amb compositors catalans com Mompou i Toldrà, espanyols com Garía Lorca i Santiago de Múrcia i europeus com Schumann, Strauss, Chopin i Grieg, tots ells tan significatius per a aquest gènere de música de cambra”.

D’aquesta manera, finalitza la primera setmana de concerts del Festival, que es reprendrà el proper dijous, 14 d’abril, amb el Cosmos Quartet. El grup està format per Helena Satué i Bernat Prat, al violí;  Lara Fernández, a la viola; i Oriol Prat, al violoncel.

De la mà d’un dels grups de cambra que emergeix amb més força al país, podrem escoltar, per un costat, Robert Gerhard i Anton von Webern, amb obres escrites en un llenguatge molt innovador i rupturista. Per l’altre, els quartets de Manuel Blancafort i Maurice Ravel, hereus d’una altra tradició, més lírica i expressiva.

Abans d’aquest concert, tindrà lloc una nova activitat paral·lela del Festival. Es tracta de la conferència “Gaspar Cassadó: un llegat que espera”. Anirà a càrrec de Gabrielle Kaufman, violoncel·lista i doctora en teoria de la interpretació musical.

La xerrada es farà a les 17,30 hores de dijous a l’Auditori Municipal i s’hi descobrirà la figura de Gaspar Cassadó, al qual el festival vol homenatjar en motiu del 125è aniversari del seu naixement.

Al llarg del Festival, també podrem escoltar el Trio da Vinci, Pau Codina, la “Missa Regalis” de Francesc Valls, Miquel Villalba, Les cançons per a veu i cambra de Blancafort amb la mezzosoprano Anna Alàs i la Coral Cantiga.

El Festival de Pasqua, organitzat per la Paeria de Cervera, és un punt de trobada pel sector de la música clàssica a Catalunya i un aparador de la música clàssica que es fa a Catalunya.