Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els centres educatius de Cervera recullen més de 470 kg de brossa del nostre entorn

Més de 380 alumnes, professors i famílies de quatre centres educatius de Cervera, repartits en nou grups, han participat en l’activitat Let’s Clean Up Europe.

DIMECRES 10 MAIG 2023

Aquesta iniciativa ha estat organitzada gràcies al treball en xarxa dels centres educatius, el Pla Educatiu d’Entorn de Cervera, la brigada municipal i l’àrea de residus del Consell Comarcal de la Segarra, i emmarcada en l’acció a escala europea “Let’s Clean Up Europe”, promoguda per l’Agència de Residus de Catalunya.

Els grups educatius han recollit en espais propers als seus centres 474,32 kg de deixalles. En concret, 10,66 kg de paper; 90,29 kg d’envasos; 133,13 kg de vidre; 240,24 kg de rebuig.

S’han netejat un total de 9 espais: el Parc Mas Duran, la zona del Sindicat, el camí dels Pagesos, el camí de la Cardosa, la zona esportiva, via del tren (Carrer Montoliu), el Bosquet i pràcticament tot el traçat de les Muralles.

Amb el repte de conscienciar la societat sobre la quantitat de brutícia que es genera i es tira en barrancs, camins o rieres, les escoles i instituts treballen en la importància de la reducció de residus i de no abocar-los al medi natural. L'acció té quatre objectius clars: promoure la cura, el respecte cap a l'entorn rural, la reducció i la prevenció de residus; visibilitzar i conscienciar la ciutadania del problema dels envasos i de l'abús dels plàstics, i també sensibilitzar i motivar la ciutadania per millorar la qualitat de la recollida selectiva de Cervera.

Els centres que hi han participat són l’Escola Jaume Balmes, l’Institut La Segarra, l’Escola Les Savines i l’Institut Antoni Torroja.

Des d’aquí volem agrair la implicació i participació de les comunitats educatives dels centres participants i animar a la resta a què s’hi sumin en pròximes edicions.

No és la meva brossa però sí el meu planeta.

Galeria d'imatges