Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Festa Major a les escoles

Els nens i les nenes de P3 a 6è de primària de les escoles de Cervera han viscut, del 30 de gener al 3 de febrer, la Festa Major a partir d’una proposta pedagògica, que s’engloba dins un projecte educatiu transversal amb l’objectiu d’apropar la cultura popular, la llengua catalana i les tradicions a tot l’alumnat d’infantil i primària i les seves famílies.

DIJOUS 09 FEBRER 2023

La proposta pedagògica de la Festa Major d’Hivern s’organitza en nou unitats didàctiques que corresponen a cada nivell i es treballa l’àliga, la Senyera de la ciutat, les trampes, els macers, la història del Santíssim Misteri, el gegantó Joan Balaguer, els velluts i les Completes a través d’activitats motivadores, vivencials i significatives en català i en anglès.

Entre les activitats que es proposen destaquen les visites escolars a la Cervera Medieval, a la parròquia, a la capella del Santíssim Misteri i a l’exposició dels elements festius de la ciutat a la Paeria (Senyera de la ciutat, les trampes, les maces i els vestits), que s’inclouen dins el Pla Educatiu d’Entorn de la Regidoria d’Educació de la Paeria de Cervera. Les duen a terme guies turístics, i les visites per conèixer l’àliga i el gegantó Joan Balaguer són a càrrec de voluntaris de la Confraria de l’Àliga i dels Geganters de Cervera, respectivament.


Aquest projecte està liderat pel grup del Seminari de Cultura Popular a les Escoles, de l’Agrupació Seny Major, amb la col·laboració del Servei Educatiu de la Segarra del Departament d’Educació. Es desenvolupa des de l’any 2010 als centres educatius del municipi i, a més, també compta amb dues propostes pedagògiques més: Corpus i la Festa Major de Setembre.

Galeria d'imatges