Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La festivitat de Corpus a les escoles de Cervera

Entre el 5 i el 9 de juny, els alumnes des d’I3 a 6è curs de primària de les escoles de Cervera van treballar la festivitat de Corpus a partir de materials didàctics relacionats amb la festa. Aquesta iniciativa s’engloba dins un projecte educatiu transversal, que té per objectiu apropar la cultura, la llengua catalana i les tradicions a tot l’alumnat d’infantil i primària, i també a les seves famílies.

DILLUNS 12 JUNY 2023

La proposta pedagògica s’organitza en diferents unitats didàctiques, una per a cada nivell educatiu. Inclou activitats motivadores, vivencials i significatives en català i anglès per treballar diversos aspectes: l’arcàngel Sant Miquel, les catifes de Corpus, les campanes, el timbaler, el seguici, l’àliga de Cervera, el Corpus i el Ball Parlat del Ball de Diables de Cervera, Carranquers.

Entre les activitats que es proposen convé destacar les creacions de catifes a la Plaça Major per part de l’alumnat de 3r, les visites escolars de l’alumnat de 4t al Museu de Cervera i a la Paeria de Cervera per veure el cap de l’àliga antiga i l’àliga actual, respectivament, a càrrec de voluntaris de la Confraria de l’Àliga de Cervera i, finalment la xerrada a l’alumnat de 6è sobre la seguretat en el correfoc a càrrec de voluntaris del Ball de Diables de Cervera, Carranquers.

El projecte està actiu des de l’any 2010 i és liderat pel Grup de Treball de Cultura
Popular a les Escoles de Cervera, de l'Agrupació Seny Major, juntament amb la
col·laboració del Servei Educatiu de la Segarra del Departament d’Educació. A més,
també compta amb dues propostes pedagògiques més: la Festa Major del Sant Crist i la
Festa del Santíssim Misteri.