Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Regidoria de Salut de la Paeria de Cervera porta als instituts de la Segarra l'obra de teatre "Nua, radiografia d'un trastorn"

El dilluns 17 d'octubre l'alumnat de 3r i 4t d'ESO, batxillerat i cicles formatius de Cervera i Guissona van poder gaudir de l'obra de teatre "Nua, radiografia d'un trastorn", representació que dona visibilitat a la problemàtica dels trastorns de la conducta alimentària (TCA).

DIMECRES 19 OCTUBRE 2022

La pressió estètica, la manca de suport i acompanyament psicològic, i la influència de les noves tecnologies en la difusió de conductes de risc són el fil conductor d'aquesta peça teatral centrada en la vivència en primera persona de l'actriu Anna Perelló.

Amb una escenografia senzilla, però impactant i un interessant joc de llums i pantalles, l'obra apel·la a la reflexió dels més joves i reflecteix la complexitat emocional pròpia de l'edat. La representació va acabar amb un petit col·loqui entre l'actriu i l'alumnat on es van compartir dubtes, experiències i neguits. 

Els TCA (trastorns de la conducta alimentària) com l'anorèxia i la bulímia afecten especialment les dones joves, tot i que trastorns com la vigorèxia són cada cop més freqüents entre els homes. La incidència més gran dels TCA es produeix entre els 12 i els 18 anys, però les conductes de risc poden aparèixer molt abans i, per tant, cal establir mesures preventives i de conscienciació social.

Moltes gràcies a l'institut Antoni Torroja i a l'institut la Segarra de Cervera i a l'escola FEDAC Guissona per participar en aquesta activitat. 

Tens un TCA o coneixes a algú que necessita ajuda?

CAP Cervera
Av. de Duran i Sanpere, 45 | 25200 Cervera | 973 53 10 48

Associació Contra l'Anorèxia i la Bulímia (ACAB):
626 14 44 61 (de dilluns a dijous de 14 a 20 h i divendres de 9 a 14 h)
93 454 91 09 (de dilluns a divendres de 10 a 13 h i de dilluns a dijous de 16 a 19 h)
www.acab.org consulta@acab.org